FavoritspelOnline casino

Betting på eSport – en snabbväxande trend

Esport är en av de senaste årens snabbast växande trend på betting utan svensk licens trustly. Detta har inte bara inneburit att esportens publiksiffror vuxit, utan också att betting på esport har ökat i popularitet. I den här artikeln kan du läsa mer om vad esport är, varför det har blivit så populärt och vad som gör betting på esport så spännande.

Elektronisk sport – vad är det?
Esport är alltså en förkortning av “elektroniska sporter“. Det är tävlingar där spelare tävlar mot varandra i olika spel på dator, konsol eller mobiltelefoner. Esport har liknande strukturer som traditionella sporter med bland annat professionella spelare, lag och turneringar. Ligor och turneringar anordnas för många olika typer av spel inklusive first-person shooters och strategi- och sportspel.

Vad ligger bakom esportens ökade popularitet?
Det är förstås många olika faktorer som gör att esporten blivit så populär på senare år. Bland annat att de rent tekniska förutsättningarna nått så pass långt. Spelen i sig är helt enkelt väldigt bra rent grafiskt numera. Esportens tillgänglighet har också vuxit vilket ökat intresset ytterligare. Fler turneringar och evenemang streamas och esporten har nu blivit något som vanliga dagstidningar och medier rapporterar om. Med detta har fler och större sponsorer tillkommit, vilket i sin tur gör att inkomsterna för professionella spelare ökat. Esport ses nu som en legitim karriärväg.

Betting på esport – som att satsa på “vanlig” sport
Precis som traditionella sporter är esport spännande att titta och satsa på. Esport är ofta mycket snabbare och mer intensivt än traditionella sporter med matcher i hög hastighet och dramatiska vändningar som kan ske när som helst. Esport kräver också hög grad av skicklighet, strategi och precision från sina spelare.

De mest populära esport-spelen för betting
Det finns många olika esport-spel att satsa på, men några av de mest populära inkluderar Dota 2, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive och Overwatch. Dessa spel har stora följarskaror och professionella spelare som tävlar på högsta nivå. Det finns också många mindre esport-spel att satsa på, såsom Rocket League, Hearthstone och Starcraft II.

Hur fungerar esport-betting?
Precis som med traditionell sport-betting kan du satsa på esport genom att välja vilken spelare eller vilket lag du tror kommer att vinna. Du kan också satsa på olika spelrelaterade händelser, till exempel vilken spelare som kommer döda flest motståndarens eller den som lyckas träffa en motståndare först. Det finns också live-betting tillgängligt för esport, vilket gör att du kan satsa pengar under tiden som en match pågår med ändrade odds baserat på hur matchen utvecklar sig.

Taktiska överväganden att ta hänsyn till vid betting på eSports
När du bettar på esport bör du ha en grundläggande förståelse för reglerna och förutsättningarna i det spel som spelas. Samt ha koll på de olika lagen och deras spelares styrkor respektive svagheter. På det stora hela är det alltså bra om du har koll på liknande faktorer som du överväger när du tittar på till exempel en fotbollsmatch. Det vill säga lite om vilken form lagen är i, om de vann eller förlorade sin senaste match och så vidare.

De bästa bettingsidorna för eSports
När det kommer till att satsa på eSports finns det flera bra bettingsidor att välja mellan. Numera kan du hitta odds för esport hos de flesta av nätets bettingsidor. Utbudet kan dock skilja sig något åt så det är en bra idé att jämföra olika sidor om du vill få tillgång till så många esport-odds som möjligt.